PrEP zonder wachtlijsten, direct aan de beurt - OneDayClinic (2024)

Anoniem testen en behandelen Ruime openingstijden Gecertificeerd lab en artsen Cash betaling mogelijk

PrEP zonder wachtlijsten, direct aan de beurt - OneDayClinic (1)

Anoniem testen Geen wachttijden = snel getest

contact@onedayclinic.nl 085 070 3483

Afspraak maken

085 070 3483

Vanaf €50

PrEP-afspraak

  • intake – 30 min (50 of 270 euro)
  • vervolgafspraak – 15 min (90 tot 270 euro)

Afspraak

Altijd inclusief consult met arts of verpleegkundige

Amsterdam Zuid & Centrum, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam

Bij OneDayClinic hebben we al jaren ervaring met het voorschrijven van PrEP: de preventie-pil tegen HIV. Ook zonder verwijzing kun je bij onze klinieken terecht. Handig als je anoniem wil blijven of niet bij je huisarts of de GGD terecht kan. Onze ervaren artsen en verpleegkundigen leggen je graag alles uit in een vrijblijvend intake-consult.

Met een verwijzing van jouw huisarts nu ook vergoede PrEP-zorg mogelijk bij OneDayClinic! In de meeste gevallen wordt PrEP-zorg vergoed indien jij een verwijzing krijgt van de huisarts. Check dit echter nog even met jouw eigen zorgverzekering.

Anoniem testen en behandelen
Geen wachttijd
Gecertificeerd lab en artsen

OneDayClinic is de enige privékliniek die door Soa Aids Nederland is bestempeld als “betrouwbare aanbieder van SOA-zorg”.

PrEP zonder wachtlijsten, direct aan de beurt - OneDayClinic (4)

  • PrEP is medicatie waarmee je een HIV-besmetting kan voorkomen
  • PrEP is bedoeld voor mensen die een verhoogd risico op HIV hebben
  • je gebruikt PrEP dagelijks of intermitterend (rondom de seks)
  • PrEP beschermt tegen HIV, maar niet tegen andere SOA’s
  • een PrEP-recept kun je krijgen van je huisarts, de GGD of de artsen van OneDayClinic, hiervoor moet je wel regelmatig op controle komen
  • de tabletten haal je op bij je apotheek of bestel je online

PrEP zonder wachtlijsten, direct aan de beurt - OneDayClinic (5)

Wat is PrEP?

PrEP zijn medicijnen die je preventief kan innemen om een HIV-besmetting te voorkomen. ‘PrEP’ is een afkorting, voluit heet het Pre-Expositie Profylaxe. In de tabletten zit een combinatie van twee HIV-remmende stoffen, die er samen voor zorgen dat HIV geen vat kan krijgen op jouw lijf wanneer je het virus oploopt. Zo voorkom je dus dat de HIV-infectie doorzet en word je niet seropositief.

PrEP is een fantastische uitvinding. Door tijdelijk medicatie te gebruiken op een moment in je leven dat je een verhoogd risico op HIV hebt, kun je voorkomen dat je misschien wel levenslang medicatie moet gebruiken. Want als je HIV hebt moet je dagelijks medicijnen blijven gebruiken, en dit zijn dan zwaardere HIV-remmers dan bij PrEP.

Sinds 2018 mag PrEP in Nederland voorgeschreven worden. Mede dankzij PrEP zien we de afgelopen jaren de HIV-cijfers telkens verder dalen, wat natuurlijk ontzettend goed nieuws is. Het is nu de bedoeling dat PrEP goed toegankelijk wordt voor alle mensen die een verhoogd risico hebben op HIV. De GGD heeft een programma waar de mensen met het allerhoogste risico gratis terecht kunnen. Helaas zijn daar op veel plekken lange wachtlijsten voor. Elke arts die goed op de hoogte is van de landelijke richtlijn mag PrEP voorschrijven, dus ook alle huisartsen. Niet elke huisarts is echter bereid om dit te doen. Zonder recept kun je geen PrEP krijgen.

Bij OneDayClinic hebben we al jaren ervaring met het geven van PrEP-zorg. Wil je bijvoorbeeld PrEP gebruiken, maar anoniem blijven*? Of wil je PrEP gebruiken, maar schrijft jouw huisarts het niet voor? Dan kun je ook bij ons terecht. Iedereen kan vrijblijvend een intake bij ons boeken. Hierin geven we je informatie en kijken we samen met jou of PrEP iets voor je is.

Lees meer over PrEP op soaaids.nl

Hoe werkt PrEP-gebruik?

Er zijn twee manieren om PrEP te gebruiken.

De eerste manier is dagelijks, je neemt dan elke dag 1 tablet. Hiermee weet je dat je op elk moment beschermd bent.

De tweede manier is intermitterend, waarbij je alleen tabletten gebruikt rondom de seks. Hierbij moet je wel ongeveer weten wanneer je seks gaat hebben, zodat je op tijd tabletten kan innemen. Je neemt dan minimaal 2 uur voor de seks 2 tabletten in en moet de volgende 2 dagen doorgaan met 1 tablet per dag. Lees meer over de gebruiksschema’s op mantotman.nl en bekijk het filmpje.

*Anoniem je PrEP-afspraken maken en anoniem de testen doen kan bij ons! Bij welke apotheek je je recept vervolgens inlevert kun je zelf kiezen. Hiervoor bestaat ook een online apotheek: PrEP-direct. Volledig anoniem blijven is bij PrEP net als bij andere medicijnen helaas niet mogelijk, op het recept moeten immers je persoonsgegevens staan.

Voor wie is PrEP geschikt?

PrEP is bedoeld voor mensen die een verhoogd risico hebben om HIV op te lopen tijdens seks. We weten van de volgende groepen dat dit voor hen geldt, zeker als ze geen condoom gebruiken:

  • mannen die seks hebben met mannen
  • transgender personen die seks hebben met mannen
  • sekswerkers
  • mensen met een partner uit bovenstaande groepen

Ook zijn er andere situaties denkbaar waarin mensen een verhoogd risico hebben op HIV. Twijfel je of jij een verhoogd risico hebt op HIV? Twijfel je of PrEP iets is voor jou? Je kan altijd bij ons langskomen voor een vrijblijvende intake, dan kijken wij met je of PrEP voor jou geschikt is.

Ben je bezig met een PEP-kuur (post-expositie profylaxe) en denk je in de toekomst vaker risico te gaan lopen? Dan kun je vaak direct aansluitend door met PrEP. Informeer bij de GGD die jou begeleidt met de PEP naar de mogelijkheden.

Hoe veilig is PrEP?

Hoe effectief is PrEP?

Bij goed gebruik is PrEP ontzettend effectief. Het werkt minstens zo goed als een condoom om HIV tegen te houden. Wanneer PrEP-gebruikers toch HIV oplopen komt dat meestal doordat ze tabletten vergeten zijn in te nemen en soms omdat het virus resistent was tegen de stoffen in PrEP. Er is wereldwijd nog maar 1 geval gerapporteerd van een HIV-besmetting onder correct PrEP-gebruik, waarbij het virus niet resistent was. Dat is dus extreem weinig, want het wordt in Amerika gebruikt sinds 2012 en in Europa sinds 2016. Op PrEP kun je dus vertrouwen als je het goed inneemt.

Andere SOA’s worden niet tegengehouden door PrEP. Sinds het gebruikt wordt zien we in Nederland een toename in de gonorroe- en syfilisbesmettingen. Het is dus het beste om ook nog een condoom te gebruiken. Door PrEP en condooms samen te gebruiken ben je het best beschermd. Voor veel mensen helpt dit om fijne, zorgeloze seks te hebben.

Wil je weten hoe je een condoom juist gebruikt? Klik dan hier.

Wat voor bijwerkingen geeft PrEP?

Inmiddels is onomstotelijk bewezen dat PrEP veilig is om te gebruiken. Door de meeste mensen wordt PrEP bovendien goed verdragen. Regelmatig zien we milde bijwerkingen in het begin. Deze gaan meestal vanzelf weg na een aantal dagen tot weken gebruik. Heb je er veel of aanhoudend last van? Meld het ons, dan denken we met je mee over oplossingen.

Bijwerkingen in het begin:

  • hoofdpijn
  • maag- en darmklachten
  • futloosheid, zwak gevoel
  • levendige dromen, slapeloosheid
  • huiduitslag

Er zijn ook wat bijwerkingen die maar heel soms voorkomen, bij minder dan 1 op de 100 PrEP-gebruikers, maar die ernstiger kunnen zijn. Wij houden iedereen die via ons PrEP krijgt hierom goed in de gaten met regelmatige controles, zodat we op tijd kunnen ingrijpen. De bijwerkingen zijn dan namelijk omkeerbaar en niet permanent.

Zeldzame bijwerkingen:

  • verminderde nierfunctie
  • botontkalking (die niet leidt tot meer botbreuken)

Is PrEP te combineren met andere medicijnen?

HIV-remmende medicijnen kunnen niet altijd gecombineerd worden met andere medicijnen, soms geeft dit interacties. Wij controleren natuurlijk voordat je begint met PrEP of dit voor jouw thuismedicatie geldt. Laat ons ook altijd weten of je zelfzorg-medicatie of supplementen van de drogist gebruikt. Wat daarna tijdens PrEP-gebruik ontzettend belangrijk is, is dat je altijd vermeldt dat je PrEP gebruikt wanneer een andere arts jou nieuwe medicatie wil voorschrijven. Zo kan die controleren of de combinatie veilig is! Bij vragen mag jij of je arts ons natuurlijk altijd benaderen.

Mocht je je nu afvragen, ‘kan ik PrEP dan wel combineren met drank en drugs?’. Het antwoord is: ja, gelukkig zijn er geen interacties bekend tussen alcohol, de bekende partydrugs en PrEP.

Hoe werkt PrEP-zorg via OneDayClinic?

Een afspraak maken is heel makkelijk. Vaak kun je dezelfde dag nog terecht. Je boekt hem online of door ons te bellen.

Stap 1. De intake

Je eerste consult met onze arts/verpleegkundige duurt 30 minuten. In de bevestigingsmail van de afspraak krijg je een document gestuurd met handige informatie over PrEP. Lees deze aandachtig door vóór de afspraak! Tijdens de afspraak geven we je extra informatie over PrEP en nemen een vragenlijst af om te kijken of PrEP voor jou geschikt is. Hierna kun je ervoor kiezen om direct alle benodigde testen af te nemen.

We doen dan een groot pakket met SOA-testen en controleren je nierfunctie. Ook zullen we het hebben over hepatitis A&B-vaccinatie.

Stap 2. Vraag je recept aan

De uitslagen heb je binnen 3 werkdagen. Zodra ze bekend zijn kun je ons mailen om je recept aan te vragen. Een van onze artsen kijkt dan naar je uitslagen en maakt als alles goed er goed uitziet binnen een paar dagen een digitaal recept voor de eerste 30 tabletten. Dit recept kun je dan inleveren bij de apotheek van jouw keuze of uploaden op prep-direct.nl.

Stap 3. Kom op controle

Iedereen die PrEP gebruikt moet in principe elke 3 maanden op controle komen. Zo kunnen we in de gaten houden of alles goed gaat en regelmatige SOA-testen afnemen.

Ook is er een tussentijdse controle, 1 maand nadat je bent begonnen met de PrEP-pillen. Je krijgt telkens pas een nieuw recept als de uitslagen er zijn. Is er een SOA gevonden? Dan krijg je meestal het nieuwe recept bij je behandelafspraak.

Let op, als je PrEP dagelijks gebruikt, dan is het handig als je 1 week voordat je tabletten op zijn op controle komt! Zo kun je op tijd weer tabletten in huis halen en kom je niet zonder te zitten.

PrEP zonder wachtlijsten, direct aan de beurt - OneDayClinic (6)

Wat kost PrEP?

De grootste kostenpost van PrEP-gebruik is het doen van de SOA-testen elke 3 maanden. Bij de GGD zijn deze testen gratis. Bij de huisarts betaal je ze vanuit je eigen risico via je zorgverzekering, dus heb je een maximumbedrag per jaar. Bij OneDayClinic betaal je zelf, buiten je zorgverzekeraar om.

De eerste afspraak bij ons kost 50 euro als je geen testen afneemt en 270 euro als je wel testen afneemt.

De tweede afspraak (na 1 maand) kost 90 euro.

De vervolgafspraken kosten meestal 230 euro en soms 270 euro.

De medicatie moet je altijd zelf betalen, deze wordt niet vergoed.

25,- euro per 30 tabletten is een gangbare prijs, maar het kan goedkoper. Daarnaast vragen sommige apotheken veel hogere prijzen, soms wel 60,- euro. Het is een goed idee om je apotheek eerst te bellen om te vragen wat het daar kost.

Vergelijk hier de actuele prijzen in verschillende steden en bij online aanbieders. Vaak is prep-direct.nl het voordeligste.

Waar kan ik PrEP kopen?

Je kan PrEP kopen zodra je een recept hebt, dit doe je bij een apotheek. Dit kan bij jouw lokale apotheek of online. Het is de moeite waard om eerst te vragen of jouw apotheek het op voorraad heeft, want anders de levertijd is en wat het daar kost. Als je liever online bestelt kun je gebruik maken van prep-direct.nl. Daar kun je ons digitale recept uploaden, betalen via een Tikkie en de tabletten naar je thuisadres laten verzenden.

Hoe kan ik veilig stoppen met PrEP?

Als je wil stoppen met PrEP zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Allereerst is het belangrijk dat er nog lang genoeg PrEP in jouw lijf zit om een HIV-besmetting te voorkomen.

  • Heb je seks gehad in jouw anus? Ga dan nog minimaal 2 dagen door met PrEP.
  • Heb je seks gehad in jouw vagin* of neovagin*? Ga dan nog minimaal 7 dagen door met PrEP.

Daarnaast is het belangrijk dat je 3 maanden nadat voor het laatst PrEP hebt genomen nog een keer een HIV-test laat doen.

Heb je deze dingen gedaan? Dan ben je veilig gestopt.

Waarom kiezen voor PrEP krijgen via OneDayClinic?

OneDayClinic is de enige privékliniek voor SOA-zorg die erkend is door Soa Aids Nederland. Met 8 locaties in het land zit er altijd eentje bij jou in de buurt. Zo kun je bij ons terecht voor PrEP in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen enEindhoven. We hanteren geen wachtlijsten. Meestal kan je dezelfde dag nog bij ons terecht! Al sinds PrEP in Nederland is toegestaan schrijven de artsen van OneDayClinic het voor. Zo hebben we dus al jarenlange ervaring met het geven van PrEP-zorg en goede kennis van de landelijke richtlijn, terwijl veel huisartsen misschien maar een enkele patiënt in hun praktijk met PrEP begeleiden en die ervaring missen. Voor betrouwbare PrEP-zorg zit je bij OneDayClinic dus aan het juiste adres. Bovendien is er nu de mogelijkheid om ook jouw PrEP-zorg bij OneDayClinic te laten dekken door de zorgverzekering. Zo ben je niet duurder uit dan bij de huisarts.

Hoe kan ik regelen dat ik mijn PrEP-zorg vergoed krijg?

Goed nieuws! De PrEP-zorg van OneDayClinic is opgenomen in ZorgDomein. Dit betekent dat het onderdeel kan worden van de vergoede zorg zodra de huisarts naar ons doorverwijst via dat systeem. Met een verwijzing van jouw huisarts kunnen wij een factuur maken die jij kan indienen bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van je zorgverzekeraar kan deze factuur goed gekeurd of afgekeurd worden. Indien de zorgverzekeraar dit goed keurt, gaan de gemaakte kosten eerst af van je eigen risico en als dat op is krijg jij het geld terug. Een uitkomst, want het leven is al duur genoeg! Iedereen moet kunnen genieten van veilige, zorgeloze seks, of ze nou meer of minder te besteden hebben, vinden we. Lees alles over hoe de vergoede PrEP-zorg bij OneDayClinic werkt in onze blog. Vraag tijdens je afspraak ook even om onze folder voor jouw huisarts, waarin we precies uitleggen wat die moet doen.

In de meeste gevallen wordt PrEP-zorg vergoed indien jij een verwijzing krijgt van de huisarts. Check dit echter nog even met jouw eigen zorgverzekering.

PEP en PrEP

Er is maar één letter verschil tussen de termen, maar het echte verschil tussen PrEP en PEP is een stuk groter. PrEP heeft de ‘r’ van ‘pre‘, wat duidt op het feit dat je het vooraf in moet nemen. PrEP werkt alleen als het al in je bloed aanwezig is voordat je risico gaat lopen. PEP heeft geen ‘r’, want de eerste letter komt van ‘post‘. Dit duidt op het feit dat je het achteraf inneemt. PEP is een zware kuur virusremmers die je kan gebruiken kort nadat je risico hebt gelopen (binnen 3 dagen, maar hoe sneller hoe beter). Hiermee heb je nog een kans dat de infectie bestreden kan worden en jij nooit seropositief wordt. Lees meer over de verschillen op onze pagina over HIV. Wist je dat je na een PEP-kuur meteen door kan met PrEP? Vraag bij jouw lokale GGD naar de mogelijkheden als jij nu PEP gebruikt.

Wat is een PrEP-behandeling?

Dit is een begrijpelijke vraag, want medicijnen neem je meestal als behandeling. Toch kun je PrEP eigenlijk geen behandeling noemen, want het is preventief. Je neemt deze pillen juist om te voorkomen dat je ziek wordt. Als je PrEP goed inneemt kun je voorkomen dat je HIV krijgt. Zo heb je dus uiteindelijk geen levenslange HIV-behandeling nodig, en dat is het doel. Heb jij op dit moment een verhoogd risico om HIV te krijgen? Dan is het goed om te overwegen of je niet in deze periode van je leven eventjes de PrEP-medicijnen wil gebruiken, zodat je weet dat je straks niet aan pillen voor de rest van je leven vast zit.

Wat is een PrEP-kuur?

Ook dit is een begrijpelijke vraag, maar omdat PrEP geen behandeling is maar preventieve medicatie noemen we het liever geen kuur. Een kuur impliceert dat je een tijdje medicijnen inneemt en dan genezen bent, maar als je PrEP gebruikt ben je juist niet ziek. Je kan alleen PrEP gebruiken als je nog geen HIV hebt. Als je HIV hebt dan heb je namelijk een volwaardige HIV-behandeling nodig en daarvoor is PrEP niet genoeg. Denk je dat jij een verhoogd risico hebt op HIV? Dan is het de moeite waard om je eens te verdiepen in PrEP. Misschien past het wel bij jou en jouw seksleven op dit moment. Je mag altijd een vrijblijvende intake bij ons boeken, dan leggen onze deskundige artsen en verpleegkundigen je graag alles uit.

Better safe than sorry!

Afspraak maken

Ongerustheid voor een SOA kan in je hoofd een steeds groter probleem worden. Blijf er niet mee rondlopen, maar doe een SOA-test!

Laat je testen

SOA-testwijzer

Welke SOA-test heb ik nodig? Maak de testwijzer van Soa Aids Nederland en krijg advies welke SOA-testen jij het beste kan doen.

Naar de Testwijzer

085-0703483

Bel direct voor het maken van een afspraak. Advies door een ervaren arts en volledig anoniem. Vandaag getest, morgen de uitslag*.

Bel 085-0703483

PrEP zonder wachtlijsten, direct aan de beurt - OneDayClinic (2024)

References

Top Articles
Alexa Apps for Seniors: Helpful Skills & Routines for Older Adults
Grace Vidal-Ribas FCSI, CIM on LinkedIn: Infographic | Purpose-driven retirement
Devotion Showtimes Near Xscape Theatres Blankenbaker 16
Craigslist Myrtle Beach Motorcycles For Sale By Owner
Skyward Sinton
Play FETCH GAMES for Free!
Napa Autocare Locator
The Potter Enterprise from Coudersport, Pennsylvania
Teamexpress Login
Bustle Daily Horoscope
Regular Clear vs Low Iron Glass for Shower Doors
ATV Blue Book - Values & Used Prices
What Is Njvpdi
Shemal Cartoon
Transfer Credits Uncc
Eka Vore Portal
Video shows two planes collide while taxiing at airport | CNN
1v1.LOL - Play Free Online | Spatial
Unterwegs im autonomen Freightliner Cascadia: Finger weg, jetzt fahre ich!
Wausau Obits Legacy
Curry Ford Accident Today
Loft Stores Near Me
Why Does Lawrence Jones Have Ptsd
Ahrefs Koopje
Crawlers List Chicago
Lista trofeów | Jedi Upadły Zakon / Fallen Order - Star Wars Jedi Fallen Order - poradnik do gry | GRYOnline.pl
Espn Horse Racing Results
Like Some Annoyed Drivers Wsj Crossword
Boston Dynamics’ new humanoid moves like no robot you’ve ever seen
Walgreens Bunce Rd
Malluvilla In Malayalam Movies Download
Danielle Ranslow Obituary
Bolly2Tolly Maari 2
The Powers Below Drop Rate
Christmas Days Away
Taktube Irani
Hattie Bartons Brownie Recipe
Maybe Meant To Be Chapter 43
Nacho Libre Baptized Gif
Raisya Crow on LinkedIn: Breckie Hill Shower Video viral Cucumber Leaks VIDEO Click to watch full…
19 Best Seafood Restaurants in San Antonio - The Texas Tasty
Winco Money Order Hours
Wayne State Academica Login
The Attleboro Sun Chronicle Obituaries
Sound Of Freedom Showtimes Near Amc Mountainside 10
Pgecom
Bmp 202 Blue Round Pill
Kjccc Sports
The Many Faces of the Craigslist Killer
Madden 23 Can't Hire Offensive Coordinator
Phumikhmer 2022
Palmyra Authentic Mediterranean Cuisine مطعم أبو سمرة
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6278

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.